Asunnon osto Thaimaasta

Miten ostat asunnon Thaimaasta…

lorem ipsum dolor…

 

Kerrostalohuoneisto

Ulkomaalaiset voivat omistaa thaimaalaisen kerrostaloasuntoyhtiön osakehuoneistoista 49 %. Loput 51 % huoneistoista on oltava joko thaimaalaisten yksityishenkilöiden tai yrityksien omistuksessa. 49 % ulkomaalaiskiintiön sisällä olevien asuntojen omistusmuotoa kutsutaan freehold-omistukseksi.

Jos kerrostalon freehold-kiintiö on jo täynnä, asunnon voi vuokrata rakennuttajalta 30 vuodeksi. Yleensä rakennuttaja tarjoaa siihen vielä optiona toiset 30 vuotta. Tätä kutsutaan leasehold-omistukseksi.

Freehold- kiintiön ollessa jo täynnä on vaihtoehtona myös ostaa kerrostaloasunto thaimaalaisen yrityksen nimiin. (katso omakotitalokiinteistön tai villan omistaminen).

 

Omakotitalokiinteistö tai villa

Ulkomaalainen ei voi omistaa maata suoraan Thaimaassa, mutta tontin vuokraaminen tai omistaminen yrityksen kautta on mahdollista.

Yleisesti käytetty tapa hankkia omakotitalo tai villa on vuokrata tontti 30 vuodeksi. Yleensä sopimukseen saa 30 tai 60 vuoden lisäoption sekä merkinnän siitä, että jos Thaimaan lainsäädäntö muuttuu tulevaisuudessa ulkomaalaisomistuksen suhteen, niin tontin vuokraajalla on etuoikeus ostaa tämä tontti itselleen.

Toinen yleinen tapa on perustaa Thaimaahan yritys maan omistusta varten ja rekisteröidä tontti yrityksen nimiin. Näin maa-alue on yrityksen ulkomaalaisen osakkaan hallittavissa.

Perustettavasta yrityksestä yli 50% osakkeista pitää olla thaimaalaisten omistuksessa. Loput yrityksestä omistaa ulkomaalainen ja hänelle merkitään ainoana henkilönä yhtiössä ääni- ja määräysvalta. Yrityksen thaimaalaiset omistajat ovat ulkomaalaisen valittavissa, ja yleensä thaimaalaiset osakkaat ovat lakitoimiston henkilökuntaa. Kiinteistön ulkomaalainen omistaa kuitenkin henkilökohtaisesti kokonaan.

 

Asunnon maksaminen

Freehold-kerrostalohuoneistoa ostettaessa tulee rahat tuoda ulkomailta pankkisiirrolla euroina tai muuna ulkomaan valuuttana. Kerrostalon leasehold-omistusta ja omakotitaloa/villaa valuuttasäädös ei koske.

Suosittelemme aina, että ostaja noudattaa tarkoin rakennuttajan antamaa maksusuunnitelmaa sekä ohjeita varojen siirtämisessä Thaimaahan. Ostajan on hyvä muistaa ottaa huomioon valuuttakurssien muutokset sekä tilisiirrosta aiheutuvat kulut. Lisäksi Thaimaassa peritään uudiskohteissa 1-2 % vero kauppasummasta siinä vaiheessa, kun maarekisteriviranomainen rekisteröi kiinteistön uuden omistajan nimiin.

Asunnon ostaja voi myös avata oman tilin Thaimaassa ja siirtää varat sinne Suomesta pankkisiirrolla etukäteen ennen kiinteistön ostamista. Kysy lisää meiltä tai konsultoi asiassa paikallista lakitoimistoa.

Toimintaperiaatteemme on, että meille tärkeintä on aina asiakkaamme etu. Haluamme varmistaa, että asunnon hankinta Thaimaasta sujuu mahdollisimman turvallisesti sekä huolettomasti. Siksi suosittelemme, että edustamamme asiakas tarkistuttaisi kauppakirjat sekä muut kiinteistön hankintaan liittyvät asiakirjat aina Thaimaan kiinteistölakiin hyvin perehtyneessä paikallisessa lakitoimistossa, joka on riippumaton niin rakennuttajasta kuin myös kiinteistönvälittäjästä. Tämä takaa sen, että ostoprosessi on täysin puolueeton ja poistaa eturistiriidat.

Tarvittaessa autamme asiakastamme löytämään sopivan Thaimaan kiinteistölakiin erikoistuneen juristin, sekä hoidamme kaikki kauppaan liittyvien asiakirjojen käännätykset suomen kielelle.