Vuokrakohteille on tällä hetkellä hyvin kysyntää. Kiinteistöjen omistajille on tarjolla rakennuttajien tarjoamia vuokraohjelmia, joissa etsitään asuntoon tai villaan vuokralaiset. Omistajan puolesta hoidetaan kaikki vuokraamiseen liittyvät työt avaimet käteen periaatteella Näin ulkomaalaiselle asunnon omistaminen ja sen vuokraaminen on tehty mahdollisimman helpoksi ja huolettomaksi. Vuokraohjelmat sopivat myös hyvin sellaisille omistajille, jotka eivät ole hankkineet asuntoa varsinaisesti sijoituskohteeksi, vaan kakkoskodiksi, josta he ovat pois osan vuodesta.

Rakennuttajilla on tarjolla myös perinteisten vuokraohjelmien lisäksi yleistyneitä ohjelmia, jossa he takaavat vuosittaisen vuokratuoton. (Rental guarantee). Ohjelmat on kohdennettu erityisesti kiinteistösijoittamisesta kiinnostuneille.

Takuuvuokratuottokohteissa rakennuttajalla sekä hotelliyhtiöllä on sopimus kiinteistön toimimisesta osittain hotellina. Huoneiston omistaja vuokraa oman asuntonsa hotelliyhtiölle, joka käyttää asuntoa hotellihuoneistona. Omistaja saa vuokran hotelliyhtiöltä vuoden alussa ennakkoon – ilman riskiä siitä, että huoneiston käyttöaste jää alhaiseksi. Konsepti sopii hyvin kiinteistösijoittajille jotka hakevat tasaista ja varmaa tuottoa pitkällä aikavälillä. Operoivat hotelliketjut ovat usein suuria kansainvälisiä ketjuja, kuten esimerkiksi Sheraton tai Best Western.

Takuuvuokratuotto-ohjelmien pituus on yleensä 3 – 15 vuotta. Optiot jatkosta voivat olla mahdollisia. Yleensä asunnon omistajalla on oikeus käyttää omaa huoneistoaan noin 2 – 4 viikkoa vuosittain.

Kaikkiin vuokraohjelmiin liittyminen on täysin valinnaista, eli huoneistoaan voi käyttää asumiseen tai vuokrata itse vapaasti eteenpäin.